Sales Account Management 6 mnd

SALES & ACCOUNT MANAGEMENT

Digiship introduceert het Sales & Account management traineeship. Als professional ga jij complexe sales gesprekken op strategisch niveau niet uit de weg en weet jij de vertaalslag van klantbriefing naar campagne of technologie integratie te maken. Binnen het Sales & Accountmanagement programma leiden wij young professionals op binnen advertising en marketing technologie sales.

Als Account/Sales professional ben jij de schakel tussen klant en interne specialisten en leer je klanten te onboarden en begeleiden met nieuwe projecten. Jij bent de specialist die samen met de klant aan tafel de ideeën gaat uittekenen en dit mag doorvertalen naar de interne organisatie. Naast nieuwe klanten binnenhalen leren we je hoe je je vaste portfolio van klanten beheert en up_en cross sell toepast. Met de toenemende vraag vanuit de markt zul je snel gaan starten bij een organisatie waar jouw hulp op een goed moment binnenkomt. Dit is uitdagend maar zeer leerzaam en een gevarieerde baan waar je hechte relaties met je klanten en collega’s opbouwt.

Tijdens een pressure cooker van 8 dagen worden de deelnemers al op stoom gebracht over het (digitale) media/marketing landschap en de beste salestechnieken. Hierdoor zijn ze direct bij de opdrachtgever van toegevoegde waarde. Gedurende dit 6 maanden traineeship zorgen wij voor een verdere verdieping van hun sales aanpak via directe communicatie en online sourcing.

TRAINEES LEREN:
– De laatste trends, ontwikkelingen en vakkennis op het gebied van media, digital advertising en marketing technologie
– Customer value management
– Dealmaking en onderhandelen
– Leadmanagement & account based marketing
– Sales-marketing organisatie, KPI’s & business case

HET TRAINEESHIP

Het traineeship is een uniek programma met een versnelde ontwikkeling door blended learning. Het programma bestaat uit: klassikale colleges, e-learning en persoonlijke ontwikkeling tijdens de softskills colleges, coaching & praktijksessies. De talenten hebben om de week één dag college. Het traineeship start met een pressure cooker van 8 dagen waardoor in een kort tijdsbestek snel up to speed wordt gebracht en daarmee snel inzetbaar.

De gehele opleiding wordt verzorgd door opleidingsinstituut Beeckestijn. Beeckestijn Business School werkt met topdocenten met zeer ruime praktijkervaring op het vakgebied van de opleiding. Op deze manier vormen de colleges een prettige mix van theorie en praktijk en gebruiken we inspirerende praktijkcases en voorbeelden.

PERSOONLIJKE ONTWIKKELING

Binnen het Sales/Account management programma zijn de softskills van enorm belang. Hoe vindt klantbenadering plaats en op welke wijze zet je een prospect om naar een sale. Veel hangt af van het aanleren van salestechnieken die tot uiting komen in rollenspellen en onderhandelingstechnieken.

\In een groot aantal sessies gaan ze aan de slag met:

– Opdrachten uitwerken in groepsverband
– Coaching, intervisie & netwerken waar uitdagingen kunnen worden besproken.
– Planbegeleiding via persoonlijk contact & online
– Soft skills: persoonlijke ontwikkeling, communicatieve vaardigheden & business sense

OPLEIDINGS- PROGRAMMA

COLLEGES
• 26 colleges met ingebouwde opdrachten
De deelnemers maken een sales en marketing aanpak gericht op de eigen organisatie. Bij de ontwikkeling van dit plan krijgen ze begeleiding van hun coach

E-LEARNING & ZELFSTUDIE
Online leeromgeving: Digital Marketing Academy
• Media landschap
• Linkedin Sales Academy

PRAKTIJKSESSIES, PERSONAL COACHING, INTERVISIE & SOFT SKILLS
11 sessies
• In groepsverband werken aan een opdracht
• Softskills: persoonlijke ontwikkeling, communicatieve vaardigheden en business sense
• Coaching, intervisie & netwerken
Planbegeleiding via persoonlijk contact & online

VERVOLG

CLINICS & EVENTS
Een leuk en leerzaam onderdeel van het traineeship is het bijwonen van een event en clinics.

EXAMENS & DIPLOMA
• Post-HBO diploma Sales & Accountmanagent Specialist

Digital Marketing Academy Certificaat

4 Google certifceringen
• Analytics Individual Qualifications
• Google Ads Measurement
• Search Advertising
• Display Advertising

Rond je je opleiding af met een 7 of hoger, dan krijg je naast je diploma de titel Certified Campaign Management Professional toegekend en kun je de afkorting CMAP achter je naam gebruiken (bijv. op LinkedIn).

MEER INFORMATIE

Klik hier voor het aanmeldformulier

Wil je meer weten over het traineeship en de sollicitatieprocedure? Neem dan contact op met Robert Smit, recruiter via 06-50550870 of via robert.smit@digiship.nl.

MEER WETEN?

Neem vrijblijvend contact op met over het Digiship via het contactformulier of bel met Martijn van de Mortel (06-50459131). Wij leggen u graag uit hoe wij u verder kunnen helpen met het verder versterken van uw digitale marketing team.

nl_NLDutch